Анна Мазур, засновниця порталу HappyMonday, у своїй книжці «Кар’єра без драм і травм» сформулювала три поради, як дорослим практично реалізувати концепцію навчання впродовж життя. 

1. Виокремлювати час для професійного навчання: відвідувати заходи з обміну досвідом, слухати лекції експертів у своїй галузі, проходити курси, тренінги, довготермінові програми. До речі, зараз деякі компанії дозволяють своїм працівникам навчатися в робочі години. Вперше такий кейс я побачила в одній малайзійській компанії, керівники якої розповідали, що в них 35+5 робочих годин на тиждень, 35 з яких люди працюють, а 5 присвячують професійному розвитку та навчанню. Також поширеною стає практика, коли компанії асигнують додаткові кошти на навчання своїх співробітників.

2. Створити навколо себе корисне інформаційне поле, що складатиметься з професійних ЗМІ, соцмереж та лідерів думок, які задають тренди у вашій сфері. Бо концепція lifelong learning – не лише про навчання у класичному вигляді, а про вміння побудувати своє життя так, аби щодня отримувати нові знання з різних джерел.

3. Опановувати знання і навички, які, на перший погляд, не повʼязані з вашою професією. Усе, що розширює світогляд людини, допомагає їй бути ефективнішою та креативнішою. До того ж зараз зʼявляється багато нових професій на стику сфер, тож ніколи не знаєш, коли досвід з інших галузей може стати в пригоді. Уміння вчитися протягом життя потрібне представникам абсолютно всіх професій на всіх етапах їхнього розвитку. Які ще інструменти допоможуть рухати вашу карʼєру вперед, поговорімо про це далі.

{{read_more|Читайте також| 4961, 4135}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: