Анна Мазур, засновниця порталу HappyMonday, у своїй книжці «Кар’єра без драм і травм» сформулювала три поради, як дорослим практично реалізувати концепцію навчання впродовж життя. 

1. Виокремлювати час для професійного навчання: відвідувати заходи з обміну досвідом, слухати лекції експертів у своїй галузі, проходити курси, тренінги, довготермінові програми. До речі, зараз деякі компанії дозволяють своїм працівникам навчатися в робочі години. Вперше такий кейс я побачила в одній малайзійській компанії, керівники якої розповідали, що в них 35+5 робочих годин на тиждень, 35 з яких люди працюють, а 5 присвячують професійному розвитку та навчанню. Також поширеною стає практика, коли компанії асигнують додаткові кошти на навчання своїх співробітників.

2. Створити навколо себе корисне інформаційне поле, що складатиметься з професійних ЗМІ, соцмереж та лідерів думок, які задають тренди у вашій сфері. Бо концепція lifelong learning – не лише про навчання у класичному вигляді, а про вміння побудувати своє життя так, аби щодня отримувати нові знання з різних джерел.

3. Опановувати знання і навички, які, на перший погляд, не повʼязані з вашою професією. Усе, що розширює світогляд людини, допомагає їй бути ефективнішою та креативнішою. До того ж зараз зʼявляється багато нових професій на стику сфер, тож ніколи не знаєш, коли досвід з інших галузей може стати в пригоді. Уміння вчитися протягом життя потрібне представникам абсолютно всіх професій на всіх етапах їхнього розвитку. Які ще інструменти допоможуть рухати вашу карʼєру вперед, поговорімо про це далі.

Читайте також
Мільярдер Марк Кубан назвав найважливішу навичку, до якої варто привчати дітей

Мільярдер Марк Кубан назвав найважливішу навичку, до якої варто привчати дітей

І коли розпочинати знайомство з фінансовою грамотністю
21.07.2021 0
14 корисних звичок для ефективного навчання

14 корисних звичок для ефективного навчання

Підходять і дітям, і дорослим
14.08.2020 0

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram