Osvitanova.com.ua

Незвичні поради, що мотивують до самостійного вивчення англійської мови. Причини, що провокують вигорання під час навчання та вбивають мотивацію.

Як мотивувати себе до самостійного вивчення англійської мови 

Коли ми лише починаємо вивчати англійську, зазвичай це завдання дається нам легко. Бо англійський алфавіт багато хто вже знає, як і базові слова чи фрази. Та чим далі ми рухаємося, тим складніше стає вчитися. Про причини втрати мотивації, а також поради, які підняти її на найвищий рівень, зможете дізнатися зі статті.

Чому так важко вчити англійську мову самостійно

Більшість студентів легко опановує початковий рівень англійської мови. Миттєві позитивні результати дуже тішать наше его та стимулюють рухатися далі. Проте під час переходу від початкового до середнього та високого рівнів вас може чекати розчарування. Бо чим глибше ви занурюєтеся в мову, тим складнішою вона здається. Як результат, ви будете отримувати менше миттєвих результатів та можете навіть розчаруватися в собі. 

Як цьому зарадити? Для початку радимо самостійно вивчити рівні знань англійської мови або зрозуміти, чим вони відрізняються та скільки часу викладачі радять приділяти кожному з них. Це допоможе об’єктивно оцінювати свої досягнення. Додатково радимо врахувати й інші причині, що часто знижують мотивацію:

відсутність усвідомленої мети — заучування слів ніколи не принесе задоволення, якщо ви не знаєте, задля чого витрачаєте енергію;

страх невдачі — поставши перед труднощами опанування рівня А2 чи С1, багато хто відразу кидає навчання, бо не може перебувати у стані невдахи;  

відсутність власної відповідальності — звичка перекладати відповідальність за брак часу на роботу чи особисті справи заважає усвідомити, що це ви керуєте власним часом, а не хтось інший.

Полюбіть свої помилки, інакше вони демотивують вас та позбавлять змоги опанувати англійську мову

Ще одна неочевидна причина наших невдач — це вибір нудних навчальних матеріалів. Якщо ви бажаєте вчити англійську самостійно, цікаві матеріали знайдете на цьому сайті — Booyya тішить дійсно актуальними курсами під будь-який запит. 

Як зберегти та підсилити мотивацію: нові підходи

Хочемо поділитися новими та креативними підходами до опанування англійської, котрі допоможуть підтримати мотивацію на найвищому рівні:

Створіть систему «мультирівневих перемог». Іншими словами, ставте собі мікроцілі. Замість «вивчити англійську до рівня В2», можна ставити такі цілі, як «переглянути англомовний фільм без субтитрів», «поспілкуватися з іноземцем в соцмережах» або «вивчити слова та тему фінансів». Ці маленькі досягнення створюють позитивне підкріплення та відчуття постійного прогресу.

Створіть уявну «англомовну особистість». Кожен у дитинстві мав уявного друга, а ми пропонуємо створити у своїй голові англомовного товариша для обговорення найбільш хвилюючих тем. Можна дати йому ім’я, професію та інші регалії, аби ваша комунікація була цікавішою.

Залучайте сенсорні «якорі». Людський мозок чудово реагує на сенсорні стимули. Тому радимо створювати певну атмосферу під час вивчення англійської: запалюйте свічки з особливим ароматом, вмикайте фонову музику, готуйте улюблений варіант какао. Ці стимулятори будуть автоматично налаштовувати на продуктивне навчання, оскільки ваш мозок звикне асоціювати їх із процесом опанування англійської.

Кожна з цих порад дає змогу максимально заглибитися у вивчення англійської та зробити її частиною вашого життя. Тому, виконуючи їх, ви гарантовано досягнете успіху!

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: